Πυρά εισαγγελέων κατά Μαρινάκη: Μας προσβάλλεις, δε μας φοβίζεις

 

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσε η γραπτή δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προφυλάκισή του.

Το σημείο που «ενόχλησε» ήταν η αναφορά στη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου».

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, «οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης».

«Διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές -λεκτικές και άλλες- δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους», καταλήγει η Ένωση.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*