Πυρά εκ των έσω κατά του Τραμπ – Ζητούν να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων

0
12

Επίθεση από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ δέχθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ. Τον κάλεσε να  πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται εναντίον διαφόρων μειονοτήτων και να αρχίσει να μιλάει για τα θέματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Αμερικανούς.

«Η συμβουλή μου προς τον υποψήφιό μας είναι να αρχίσει να μιλάει για τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται ο Αμερικανικός λαός—και να το κάνει τώρα», τόνισε ο Μακόνελ, ερωτηθείς σχετικά με τις επιθέσεις που εξαπολύει ο μεγιστάνας εναντίον ενός μεξικανικής καταγωγής δικαστή, ο οποίος χειρίζεται τις μηνύσεις για απάτη εναντίον του λεγόμενου Trump University.

«Πέρα από αυτό, είναι καιρός να σταματήσει να επιτίθεται εναντίον διαφόρων προσώπων με τα οποία έχει ανταγωνισμούς και εναντίον διαφόρων μειονοτικών ομάδων και να επικεντρωθεί σε μηνύματα που έχουν σημασία», πρόσθεσε ο Μακόνελ.

Νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν επέκρινε τις «ρατσιστικές» δηλώσεις του Τραμπ εναντίον του δικαστή Γκονσάλο Κουρίελ.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την περασμένη Πέμπτη, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ο δικαστής, που είναι γεννημένος στις ΗΠΑ από Μεξικανούς γονείς, έχει «απόλυτη σύγκρουση συμφερόντων» και δεν μπορεί να εκδικάσει την υπόθεσή του, διότι είναι «μεξικανικής καταγωγής» και μέλος μιας ένωσης νομικών λατινοαμερικάνικης καταγωγής.

«Το να διατείνεται κανείς ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του εξαιτίας της εθνότητάς του είναι ένα κλασικό παράδειγμα ρατσιστικού σχολίου. Νομίζω ότι θα πρέπει να αποκηρυχθεί απόλυτα. Είναι απαράδεκτο», ήταν η αντίδραση του Ράιαν, του πλέον υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικάνου κοινοβουλευτικού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Παρότι όμως καταδίκασε αυτή τη δήλωση του Τραμπ, είπε ότι έχει περισσότερα κοινά μαζί του παρά με την Χίλαρι Κλίντον, που θεωρείται πως έχει πρακτικά εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here