Πυρά κατά Κόρμπιν γιατί δεν τραγούδησε το «God Save The Queen»

0
6

Τα πυρά του βρετανικού Τύπου δέχθηκε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου σε τελετή μνήμης για την 75η «μαύρη» επέτειο από τους βομβαρδισμούς της αεροπορίας της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον της Βρετανίας, εκείνος παρέμεινε σιωπηλός, αποφεύγοντας να τραγουδήσει τον ύμνο της χώρας.

Τα πρωτοσέλιδα, κυρίως του συντηρητικού βρετανικού Τύπου, φιλοξενούν φωτογραφίες του αριστερού Κόρμπιν, να στέκεται σιωπηλός, ενώ οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι  τραγουδούν το «God Save The Queen» (Ο Θεός ας σώζει την Βασίλισσα), στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο.

«Ο Κόρμπιν σνομπάρει την Βασίλισσα και τη Χώρα» και «Ο Θεός ας μη σώζει την Βασίλισσα» είναι δύο ενδεικτικοί τίτλοι σημερινών πρωτοσέλιδων.

Η απόφαση του Κόρμπιν, ο οποίος εξελέγη το Σάββατο με ευρεία στήριξη στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά χαίρει μικρής αποδοχής ανάμεσα στους Εργατικούς βουλευτές, δέχτηκε κριτική τόσο από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και από κάποια μέλη του κόμματός του.

«Θα έχει προσβάλει και θα έχει πληγώσει ανθρώπους», σχολίασε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC η Κέιτ Γκριν, βουλευτής των Εργατικών και μέλος της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού του Κόρμπιν. Ερωτηθείσα αν θα έπρεπε να έχει τραγουδήσει τον ύμνο, η ίδια απάντησε: «Θεωρώ ότι θα ήταν σκόπιμο και σωστό και θα έδειχνε σεβασμό προς τα αισθήματα άλλων ανθρώπων, αν το είχε πράξει».

Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί δήλωσαν ότι η παρουσία του Κόρμπιν στην τελετή της Τρίτης ήταν η απόδειξη του σεβασμού προς εκείνους που πολέμησαν. «Ο ηρωισμός της Βασιλικής Αεροπορίας στη Μάχη της Αγγλίας είναι κάτι για το οποίο όλοι οφείλουμε πολλά και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα. «Ο Κόρμπιν παρέμεινε σιωπηλός σε ένδειξη σεβασμού στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here