«Πυροβολούν» τον Άδωνι, αλλά τον Κυριάκο έχουν στόχο…

0
6

 

«Κίνημα» εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη έχει εκδηλωθεί στο εσωτερικό της ΝΔ, τις τελευταίες μέρες. Πολλοί καταφέρονται εναντίον του στο παρασκήνιο, δύο όμως μίλησαν δημοσίως.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης.

Κοινός παρονομαστής όλων είναι ότι ο λόγος του κινείται υπερβολικά δεξιά, πράγμα που απομακρύνει κεντρώους ψηφοφόρους, καθώς και ότι η ολιγόχρονη παρουσία του στη ΝΔ δεν του δίνει το δικαίωμα να είναι αντιπρόεδρος του κόμματος.

Ο αντίλογος είναι ισχυρός, ωστόσο, και διατυπώνεται κυρίως από απλούς οπαδούς της ΝΔ -εκεί όπου ο Άδωνις είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. «Είναι μαχητής, ακούραστος, πάντα καλά διαβασμένος, με ξεκάθαρες απόψεις. Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα, άρα χρειάζεται και εκπροσώπηση από τα δεξιά. Γι αυτό ο Άδωνις πήρε 11% ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ -αν και «χτεσινός» στη Λεωφόρο Συγγρού»

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν αμέσως μετά το «αυτογκόλ» της αποχώρησης της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή για τις offshore των πολιτικών. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρωθυπουργός βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν και πέρασαν στην αντεπίθεση με τη βλακώδη απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αξιολογήσουμε και τις επιθέσεις εναντίον του Άδωνι. Ο πραγματικός στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -τώρα βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους όσοι εξαρχής διαφωνούσαν με την εκλογή του και τις επιλογές του, αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν γι’ αυτό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here