Πύρρο, δάκρυσα μόλις δάκρυσες…

Δεν θα την ξεχάσω ποτέ όσο ζω τη συγκλονιστική εξομολόγηση του Πύρρου Δήμα στη Σία Κοσιώνη στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι την 1η Ιουλίου. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω εκείνη την ώρα ήταν να τηλεφωνήσω ή να στείλω e mail σε κάποιους φίλους μου, αν είδαν ότι είδα. Ώρες μετά όταν ηρέμησα, ώστε να προσπαθήσω να περιγράψω τι ένιωσα από τα λόγια και κυρίως την εικόνα αυτού του ανθρώπου.
Ήταν η μοναδική φορά που δεν με έκανε να ανατριχιάσω από υπερηφάνεια για κάποιο μετάλλιο που κέρδισε, αλλά από ανθρώπινη συγκίνηση. Από ενσυναίσθηση, γιατί κατάφερε να με κάνει με το δάκρυ του να «μπω» στα άδυτα της ψυχής τους. Όταν ένας «γίγαντας» λυγίζει, όταν ένας άντρας «σπάει», όταν ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών λέει χωρίς να ντρέπεται ότι είναι πρώτη φορά στη ζωή του τρομοκρατημένος με αυτά που βιώνει αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, τότε όλοι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν την Κυριακή «όχι στην Ευρώπη» πρέπει να προβληματιστούν βαθιά για το τι κακό πάνε να κάνουν.
Με απόλυτο σεβασμό στη συνειδητή επιλογή «όχι» ορισμένων συμπατριωτών μου (όπως των οπαδών του ΚΚΕ που σταθερά και με εντιμότητα δεν θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωπαική Ένωση, αλλά και άλλων με άποψη), καλώ τους υπόλοιπους παρασυρμένους από την βρώμικη προπαγάνδα να δούνε στο ίντερνετ τα συγκλονιστικά πέντε λεπτά των όσων είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας. Ελπίζω να αλλάξουν γνώμη. Αυτό το παλικάρι έδωσε σε όλους μας, αλλά κυρίως στους «γιαλαντζί αντάρτες» και τους «τσάμπα μάγκες» μαθήματα ντομπροσύνης (άγνωστη λέξη υποθέτω για κάποιους) και γνήσιου πατριωτισμού.
Ο Πύρρος λύγισε, ίσως πρώτη φορά στη ζωή του. Ο Πύρρος των Ελλήνων δεν κατάλαβε ότι έγινε βορά στον όχλο διάφορων «ψεκασμένων» και «πυροβολημένων«. Αυτό όμως είναι το σπουδαιότερο μετάλλιο που κέρδισε ποτέ στη ζωή του. Κέρδισε τον σεβασμό της οικογένειάς του πάνω απ όλα. Των φίλων του, των δικών του ανθρώπων και ελπίζω πολλών ανώνυμων – άγνωστων Ελλήνων όπως εγώ.
Γιατί ο Πύρρος είπε το αυτονόητο ρε γαμώτο: «Είμαι Έλληνας και Ευρωπαίος. Δεν γίνεται να το διαχωρίσω. Αφού η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη!».
Πύρρο, δάκρυσα μόλις δάκρυσες. Κέρδισες έναν παντοτινό άγνωστο φίλο με την αλήθεια της ψυχής σου.
Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*