Ραγδαίες εξελίξεις – Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας

0
5

 

Άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ από πηγές της κυβέρνησης.

Για το σκοπο αυτό θα έχει την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

Στόχος θα είναι η διασφάλιση της τήρησης της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα.

Η Αθήνα επιρρίπτει την ευθύνη για το ναυάγιο στην άκαμπτη στάση του ΔΝΤ και υποστηρίζει ότι από την πλευρά των ευρωπαίων δανειστών, συνάντησε ομόθυμη στήριξη.

Το ναυάγιο της μεγάλης Τρίτης επήλθε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ επέμεινε μέχρι τέλους σε νομοθέτηση προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων και όχι απλώς ενός μηχανισμού αυτόματων περικοπών σε περίπτωση που διαπιστώνεται απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους. Μια εκδοχή την οποία αρνήθηκε μέχρι τέλους η ελληνική πλευρά, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να οριστικοποιηθεί.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «κανείς δεν ξέρει ακόμη αν μείνουν ή θα φύγουν οι δανειστές και αν θα υπάρξουν νέα ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη», ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν θα είχε και κάποιο νόημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here