«Ραβασάκι» από την τρόικα στον Τσακαλώτο για τις καθυστερήσεις

0
5

 

Σημείωμα έλαβε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από την κοινοτική μερίδα της τρόικας, η οποία «χτυπά» καμπανάκι ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα και κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Το “διά ταύτα» του σημειώματος είναι πως η κυβέρνηση πρέπει τρέξει, ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο για να διατηρηθεί το πρόγραμμα εντός τροχιάς, όπως γράφει το real.gr.

Τo σημείωμα των δανειστών στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στα παράπονα που είχε εκφράσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την στάση των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα.

Το σημείωμα λέει ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι συνδεδεμένες με τα 2,8 δισ., πως δεν τις έχουμε βάλει καν σε πλάνο και χρονοδιάγραμμα και μας προειδοποιεί ότι χάνουμε έτσι το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, και όπως λένε στο real.gr κοινοτικές πηγές, καθόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση του επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ πριν από λίγες ημέρες, περί ανάγκης συνεργασίας όλων των υπουργείων και όλων των τομέων της διοίκησης.

Παρομοίως, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν, αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, έλεγε πως “για το παρόν, η επιλογή είναι η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα”, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται ευρεία πολιτική στήριξη και πλήρης ιδιοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Τόνισε ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here