Ρεαλιστική προοπτική για την οικονομία «βλέπει» ο Γ. Δραγασάκης

0
12

 

Ισχυρό συμβολισμό θα έχει η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που θα επιτρέψει να αρχίσει η συζήτηση με τις αγορές για τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές, ενδεχομένως μέσα στους επόμενους μήνες, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ και αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι με τις αποφάσεις που θα ληφθούν «πιστεύουμε ότι θα επικυρωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ένας δεσμευτικός οδικός χάρτης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι μπαίνουμε σε νέα φάση καθώς για πρώτη φορά σήμερα, από την αρχή της κρίσης, το μέλλον αποκτά ορατότητα, καθώς έχουν ψηφιστεί όλα τα δημοσιονομικά μέτρα ως το 2018. Τόνισε ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο θα εκταμιευθεί ποσό της τάξης των 9-11 δισ. ευρώ από το ΠΔΕ (6,2 δισ.) και την αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις ενώ αναφέρθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο, στην ενεργητική διαχείριση των κόκκινων δανείων και στην «εργαλειοθήκη ανάπτυξης» που όπως είπε έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση.

«Τα προβλήματα παραμένουν και είναι μεγάλα, είναι προβλήματα πολέμου που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε καιρούς ειρήνης, ωστόσο για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ανοίγει παράθυρο ελπίδας που μπορεί να μας επιτρέψει να βάλουμε οριστικό τέλος στο φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη νέα εποχή, όπως είπε, στο κέντρο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης θα είναι οι επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here