Ρέγκλινγκ: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση – Ντάισελμπλουμ: Ο διάλογος για την ελάφρυνση του χρέους θα ανοίξει σύντομα

0
6

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του  Eurogroup κοινή Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί-Ρέγκλινγκ.

Όπως τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Ο διάλογος για την ελάφρυνση χρέους θα ανοίξει πολύ σύντομα». Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη πως «πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, αν θέλουμε να ολοκληρώσουμε αυτά που συμφωνήσαμε», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν». Η επιστροφή των θεσμών θα σηματοδοτήσει τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα και πως αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα η ομάδα του ESM.«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γιατί τα περιθώρια ρευστότητας στενεύουν», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM.

Επίσης, ο Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε πως είναι ενθαρρυντική η απόφαση να επιστρέψει αύριο το Κουαρτρέτο και σημείωσε: «Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν πολύ σύντομα, πρέπει να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να συμφωνηθούν τα μέτρα που θα χρειαστούν για την επίτευξη του πλεονάσματος που προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού.

Αναγνώρισε ότι «προφανώς και υπάρχει συσχετισμός με το προσφυγικό γι’ αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητά συγκεκριμένα μέτρα».

Σε ό,τι αφορά το χρέος τόνισε ότι θα υπάρχουν συζητήσεις για το χρέος το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση απάντησε ότι «δεν προσπαθώ να προβλέπω το μέλλον. Δεν έχω πέσει έξω στο πρόγραμμα και τα χρονοδιαγράμματα. Θα τα καταφέρουμε μετά τη συνάντηση του ΔΝΤ. Πριν το Πάσχα την 1η Μαΐου. Θέλουμε λύση το ταχύτερο δυνατόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here