Ρέγκλινγκ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

0
4

 

Την πεποίθησή του πως η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, λέγοντας πως η δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση χρέους μετά τις μεταρρυθμίσεις είναι «ισχυρή».

«Σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις με την Αθήνα, όπως το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, όμως είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο με πολύ διαφορετική λαϊκή εντολή από την πρώτη, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας στην ιαπωνική Yomiuri Shimbun.

«Εάν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή» υπογράμμισε.

Λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει τη σαφή λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη», ο επικεφαλής του ESM δήλωσε «πεπεισμένος πως ο ΑλέξηςΤσίπρας θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την εντολή». Η κυβέρνηση είχε «δύσκολη αφετηρία αλλά έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Να συνεχιστεί», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here