Ρέγκλινγκ στον Economist: Η Ελλάδα να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά

0
4

 

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, υπερασπίστηκε την προσέγγιση της ευρωζώνης για σταδιακή ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, καθώς αυτή, σύμφωνα με τον Κ. Ρέγκλινγκ, δίνει στη χώρα τα κατάλληλα κίνητρα να τηρεί τους μνημονιακούς όρους και επιτρέπει στην ευρωζώνη να εκτιμήσει πόση ελάφρυνση χρειάζεται πραγματικά η Ελλάδα.

Eπιπλέον, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το γεγονός πως το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους επεκτείνεται σε πολλά χρόνια δεν συμβαίνει επειδή η Ευρώπη είναι απρόθυμη να δώσει πρόσθετο περιθώριο στην Ελλάδα, «αλλά αντίθετα αποτελεί ένδειξη ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για πολλά χρόνια». «Θα συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια του προγράμματος, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι μένει πολλή δουλειά να γίνει τα δύο επόμενα χρόνια. «Για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το Φθινόπωρο, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για τις επιχειρήσεις επενδυτικό περιβάλλον και να διευκολύνει το εμπόριο. Μία επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβασή της στην αγορά και για να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here