Ρεκόρ ανόδου της στερλίνας έναντι του δολαρίου μετά την έρευνα της YouGov

0
4

Ράλι καταγράφει η στερλίνα μετά το κλείσιμο της κάλπης για το δημοψήφισμα στη Βρετανία, καθώς η ισοτιμία της ξεπέρασε το 1,5 δολάριο, κερδίζοντας σχεδόν 1% μέσα σε μία ημέρα.

Επίσης, μεγάλη αύξηση έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων καταγράφει  η στερλίνα, μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας του ινστιτούτου YouGov. Το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, στις 76,14 πένες.

Η έρευνα του YouGov βασίστηκε σε απαντήσεις μιας προεπιλεγμένης ομάδας προσώπων, τα οποία θεωρούνται αντιπροσωπευτικά του ευρύτερου εκλογικού σώματος.

Στην έρευνα της εταιρείας YouGov, η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι προηγείται με 52%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει 48%. Η έρευνα  βασίστηκε στις απαντήσεις ενός προεπιλεγμένου δείγματος 4.800 ανθρώπων μέσω Διαδικτύου, αφού ψήφισαν. Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας: «Είναι ακόμη αμφίρροπο και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ακριβώς. Όμως με βάση τα στοιχεία που βλέπουμε και με βάση τις τάσεις που καταγράφηκαν και το ιστορικό προηγούμενο, θεωρούμε ότι η «Παραμονή» βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here