Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ στο debate

0
7

 

 Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε χθες το βράδυ η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του debate μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης.
Η ΕΡΤ1 κατέκτησε την πρώτη θέση της τηλεθέασης – και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια – καθ΄ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης, με το μέσο μερίδιο του σταθμού να φτάνει το 28,9% (1.132.328 τηλεθεατές), ενώ για τουλάχιστον ένα λεπτό παρακολούθησαν το debate 2.053.315 άτομα.

Στα επιμέρους τηλεοπτικά κοινά, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι τηλεθεατές ηλικίας άνω των 55 ετών με μέσο μερίδιο 34% και οι άντρες με 32,4%. Τα σκήπτρα στην τηλεθέαση κράτησε και πάλι η Περιφέρεια, με μέσο μερίδιο 31,8% και 687.692 τηλεθεατές (1.221.586 για τουλάχιστον ένα λεπτό).

#ERTdebate2015: νέα ρεκόρ διαδραστικότητας για την ΕΡΤ

«Φωτιά» πήραν και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού debate.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πολίτες (580.000 impressions) είχαν παρακολουθήσει το Τwitter της ΕΡΤ (@ertsocial), χωρίς να προσμετρώνται retweets και άλλοι διαμοιρασμοί από τρίτους.

Στη σελίδα facebook της ΕΡΤ (https://www.facebook.com/ERTSocial), μετρήθηκαν περισσότερες από 200.000 θεάσεις μόνο στις σχετικές με το debate αναρτήσεις.

Στην κορυφή των αναφορών βρέθηκε το debate, ξεπερνώντας τις 110.000 στα διαδικτυακά μέσα, με το επίσημο hashtag #ΕRTdebate2015 να κατακτά την πρωτιά και το #debate να ακολουθεί. Αξίζει επίσης να τονισθεί η πολύ μεγάλη αύξηση του buzz των δύο αρχηγών που, για τα δημόσια διαδικτυακά μέσα, ξεπέρασε τις 58.000, σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Τη σχετική καταγραφή έκανε, για την ΕΡΤ, η New Media Concept που χρησιμοποιεί το New Media Track, σε τεχνολογία Brandwatch.
Τα Πολυμέσα της ΕΡΤ κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των χρηστών οι οποίοι τίμησαν με τη συνεχή προσοχή τους το πρωτογενές περιεχόμενο που αναρτήθηκε πριν από, κατά τη διάρκεια και ώρες μετά το debate, όπως το live blogging στο ert.gr/debate2015, μέσω του οποίου παρακολούθησαν το debate περισσότεροι από 70.000 χρήστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here