Ρέντσι: Δεν θα πληρώνουμε για τις πρόωρες συντάξεις των Ελλήνων

0
3

«Είναι, αδιανόητο οι Ιταλοί -που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς- να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mατέο Ρέντσι, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους Θεσμούς.

«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος… Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν» τόνισε ο ίδιος.

«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».

Τέλος, ο Ματτέο Ρέντσι, τόνισε ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here