Ρέντσι: Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται με εικόνες που συγκλονίζουν την ψυχή

0
16

 

 Η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες «που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή«, όπως αυτή του πνιγμένου μικρού Σύρου πρόσφυγα, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται, πρέπει και να κινηθεί«, δήλωσε ο Ρέντσι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μούσκατ στη Φλωρεντία.

«Το γεγονός ότι ένας πατέρας προσπαθεί να επιστρέψει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του» δεν οφείλεται «σε λάθος της Ευρώπης«, δήλωσε.
Όμως «η Ευρώπη έχει καθήκον να δώσει μια ενιαία απάντηση που να βασίζεται στο ευρωπαϊκό δικαίωμα στο άσυλο, σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σε ευρωπαϊκά μέτρα επαναπατρισμού και σε μια συνολική στρατηγική (…) στις χώρες προέλευσης«, εξήγησε.

«Πιστεύουμε πως μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε η Ευρώπη θα δώσει μια απάντηση πολιτική με Π κεφαλαίο, είτε θα χάσει το γόητρό της«, επέμεινε.

«Δεν είναι ώρα για δημαγωγία, αλλά για σοβαρή πολιτική. Αν ένα παιδί κινδυνεύει να πνιγεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σώσουμε«, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι περιμένει τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here