Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί

0
7

 

Μετά το Brexit, τις ερχόμενες εβδομάδες «θα εργασθούμε με ομάδα ειδικών για την αξιοποίηση του Μιλάνου, για να φέρουμε στην Ιταλία ό,τι είναι δυνατόν, από χρηματοοικονομικής άποψης αλλά όχι μόνο» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Μεσοπρόθεσμα οι Βρετανοί έκαναν μια επιλογή η οποία είναι καταστρεπτική για τους ίδιους και κινδυνεύει να αποσυνθέσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αιτία ήταν ο φόβος, η εκμετάλλευση του δημοψηφίσματος και μια εκστρατεία η οποία έτυχε κακής διαχείρισης» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί», διότι «όπως τη γνωρίσαμε αποτελούσε ένα θαύμα, με εβδομήντα χρόνια ειρήνης».

«Το θαύμα αυτό πρέπει να επαναληφθεί, δεν μπορεί να βασίζεται μόνον σε πολιτικές λιτότητας, σε πολιτικές που νοιάζονται για τις τράπεζες και τα χρηματιστικά συμφέροντα, σε πολιτικές που δεν ενδιαφέρονται ι για την ανεργία των νέων. Αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική την οποία η Ιταλία προσπάθησε να προωθήσει τα τελευταία δυο χρόνια, με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά, ίσως, και κάπως απομονωμένη» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας στο Sky Italia.

Ο Ρέντσι ευχήθηκε, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, «να βοηθήσει την Ευρώπη να καταφέρει να ξυπνήσει».

Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές και τους εννέα Ιταλούς που σκοτώθηκαν, υπογράμμισε, τέλος, ότι «σήμερα είναι ημέρα πόνου» και πως «στον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προέχει, στην φάση αυτή , το εθνικό συμφέρον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here