Ρέντσι: Οσοι άκουγαν τότε τον Τσίπρα , τώρα χαμογελούν

1
2

Αιχμές του Ιταλού πρωθυπουργού κατά του Αλέξη Τσίπρα στη νέα του συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινή δήλωση του προέδρου των Iταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι ότι «είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις για την Ελλάδα», ο κ.Ρέντσι απαντά: «Σέβομαι την θέση του, αλλά στις διασκέψεις αυτές εγώ δεν πάω. Δεν είναι θέμα πρόσκλησης, από την στιγμή που ο Τσίπρας μου ζήτησε επανειλημμένα να συμμετάσχω. Μόνον που εμείς χαρακτηριζόμαστε από μια κουλτούρα ευρωπαϊσμού βάσει της οποίας τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις έδρες των θεσμών, όχι μπροστά από τζάκια. Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε. Αλλά αν είναι αυτό που επιθυμεί η Ελλάδα, εντάξει. Μόνον που η Ιταλία συμμετέχει σε θεσμικές συνόδους, όχι στις άτυπες».

Ο κ.Ρέντσι πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «Για να εξηγήσουμε στους έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση. Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο Ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι: εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας.

‘Εχει ωριμάσει η στιγμή της οικονομικής στροφής στην Ευρώπη, στοχεύοντας περισσότερο στην ανάπτυξη απ’ ότι στην λιτότητα. Αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων, αρχίζοντας από τις δικές μας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τολμώ μια πρόβλεψη. Ο καθόλα συμπαθέστατος Ρέντσι, δυστυχώς, είναι ακόμη ένας αναλώσιμος στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας. Αντίθετα με τον Τσίπρα, που όλα δείχνουν ό,τι θα μακροημερεύσει στη θέση που βρίσκεται σήμερα.
    Ποιος θα θυμάται τον Ρέντσι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here