Ρεπουμπλικάνος βουλευτής παραιτήθηκε και στηρίζει Χίλαρι Κλιντον

0
6

 

O Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρίτσαρντ Χάνα έγινε το πρώτο στέλεχος που αποφάσισε την ρήξη με το κόμμα του για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αποδοκιμάζοντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον «ακατάλληλο» για την ηγεσία, τονίζοντας ότι θα ψηφίσει την αντίπαλο, υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η δήλωση του Χάνα ήρθε έπειτα από μέρες της διένεξης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Τραμπ και της οικογένειας ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του πολεμώντας στο Ιράκ, που πυροδότησε νέα αναστάτωση σε πολλούς Ρεπουμπλικάνους για τις πολιτικές και τους τρόπους του Τραμπ.

Με άρθρο γνώμης, ο αντιπρόσωπος της Νέας Υόρκης Χάνα, αναφέρθηκε στις επιθέσεις του Τραμπ στους γονείς του Χουμαγιούν Καν, χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο «ιδιαίτερα προβληματικό με ατελείωτους τρόπους», «αμετανόητο» και «εγωπαθή».

«Για μένα, δεν αρκεί απλά να αποδοκιμάσω τις δηλώσεις του: Είναι ακατάλληλος για να υπηρετήσει το κόμμα μας και δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της χώρας», έγραψε ο Χάνα σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο syracuse.com, τον ιστότοπο της εφημερίδας Post-Standard στην Νέα Υόρκη. Ενώ κάποιοι βουλευτές δεν έχουν στηρίξει έμπρακτα τον Τραμπ, ο Χάνα έγινε ο πρώτος που δήλωσε πως θα ψηφίσει την Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ επέκρινε τον Κιζρ Καν και την Γαζάλα Καν έπειτα από την συγκλονιστική ομιλία που εκφώνησε ο Κιζρ στο συνέδριο των Δημοκρατικών, μιλώντας για τον γιο του Χουμαγιούν που ήταν λοχαγός στον στρατό ξηράς και σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ το 2004, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν την στήριξη στους Καν τις τελευταίες μέρες, με τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, να επικρίνει δριμύτατα χθες τον Τραμπ, προτρέποντάς τον να «δώσει επιτέλους το παράδειγμα» μετά το πολλοστό ολίσθημά του.

Ο Χάνα αποσύρεται από την Γερουσία και δεν αναζητεί την επανεκλογή του, δίνοντας του έτσι μεγαλύτερη ελευθερία για να διακινδυνεύσει την ενόχληση συναδέρφων του και ψηφοφόρων, σχετικά με την ρήξη του με τον Τραμπ.

«Ενώ διαφωνώ μαζί της σε πολλά ζητήματα, θα ψηφίσω την κα Κλίντον. Θα είμαι αισιόδοξος και ανένδοτος στην πεποίθηση μου ότι το να είσαι ένας καλός Αμερικάνος που αγαπά την χώρα του είναι πολύ πιο σημαντικό από τα κόμματα είτε την νίκη ή την ήττα. Έχω εμπιστοσύνη ότι μπορεί να ηγηθεί», συμπλήρωσε ο Χάνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here