Ρήγας: Θα επανεξεταστεί το θέμα των αυτοαπασχολούμενων

0
5

 

Διαβεβαιώσεις ότι θα επανεξετασθεί η πρόταση για όσους αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, μέχρι ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος παρείχει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real αέφερε ότι «η ανασφάλιστη εργασία που υπολογίζεται σήμερα στο 20-25% ζημιώνει το ασφαλιστικό σύστημα γύρω στα 4 δισ. ευρώ. Άμεσα θα είναι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ενισχυθεί το ΣΕΠΕ, με στόχο το ποσοστό να μειωθεί κατά 10%, άρα να έχουμε εισροές περίπου 1,5 δισ. ευρώ».

Αναφορικά με τους συνταξιούχους είπε ότι «οι σημερινές συντάξεις είναι πλήρως προστατευμένες. Η προσωπική διαφορά διατηρείται και θα απομειώνεται όσο αυξάνονται οι μελλοντικές συντάξεις, και μέχρις ότου αυτές φτάσουν στο επίπεδο των παλαιών».

Όσον αφορά τις νέες κύριες συντάξεις, ανέφερε πως «σε σχέση με το Ν. 3863 -όπως διαμορφώθηκε μετά τις περικοπές, η πρόταση η δική μας δίνει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, μεγαλύτερη σύνταξη στους χαμηλόμισθους (κάτω από 1.500 ευρώ) και όσους έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης (20 και κάτω)», προσθέτοντας «σε όλους τους άλλους δίνει περίπου τα ίδια».

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ήταν σε καλό κλίμα και οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη».

Τέλος, επανέλαβε ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη με τους δανειστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here