Ριο: Σκότωσαν τζάγκουαρ σε τελετή για τους Ολυμπιακούς

0
4

 

  Μια τζάγκουαρ που επιστρατεύτηκε από τους υπεύθυνους των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, κατά την τελετή της λαμπαδηδροδρομίας έπεσε νεκρή από τα πυρά στρατιώτη.

Το άτυχο ζώο, που είχαν αλυσοδέσει οι υπεύθυνοι προκειμένου να παραβρίσκεται σε εκδήλωση στην πόλη Μανάους της χώρας, κοντά στον ποταμό Αμαζόνιο διέφυγε της προσοχής των θηριοδαμαστών και έτσι ένας από τους στρατιώτες προς το μέρος του οποίου κινούνταν πυροβόλησε και το σκότωσε.

Η Τζάγκουαρ ήταν ναρκωμένη, όπως υποστηρίζουν οι αρχές, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να επιχειρήσει να αποδράσει. «Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε μια εκδήλωση για την Ολυμπιακή Φλόγα, σύμβολο ενότητας και ειρήνης, να γίνει πλάι σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο. Η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω και τις αξίες μας» είπε ο τοπικός υπεύθυνος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών του Ρίο.

«Σας εγγυόμαστε πως δεν θα υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά» συμπλήρωσε. Η επιλογή του ζώου έγινε ακριβώς εξαιτίας της μασκότ των Ολυμπιακών στο Ρίο, που είναι φυσικά μια τζάγκουαρ στα κιτρινοπράσινα χρώματα της Βραζιλίας. Το περιστατικό λαμβάνει ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως το είδος των άγριων αυτών ζώων απειλείται με εξαφάνιση. Οι πληθυσμοί του έχουν εξολοθρευτεί ήδη στην Ουρουγουάη και το Ελ Σαλβαδόρ.

Η χρήση της Τζούμα στην εκδήλωση, εκτός από απερίσκεπτη, φαίνεται πως υπήρξε και παράνομη, αφού σύμφωνα με την περιβαλλοντική αρχή του Αμαζονίου Ipaam, η ενέργεια αυτή παραβαίνει τη νομοθεσία για την εκμετάλλευση άγριων ζώων. «Δεν υπήρξε κάποια αίτηση αδείας για τη συμμετοχή της τζάγκουαρ» αναφέρει η ίδια αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here