Ριζικές αλλαγές στους φόρους προανήγγειλαν Χουλιαράκης – Τσακαλώτος

0
8

 

Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος προανήγγειλαν ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η μείωση των ανισοτήτων και καλύτερη κατανομή του δημοσιονομικού βάρους.

«Στηριζόμαστε στην τεχνική βοήθεια, θα προχωρήσουμε σε επανεξέταση του φόρου εισοδήματος ώστε να απαλειφθούν οι άδικες εξαιρέσεις από τη φορολογία και να επανεξεταστούν οι συντελεστές με βάση την πηγή εισοδήματος».
Εκτός από την επανεξέταση των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμη η υπουργική απόφαση με την οποία θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls ειδικά για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να προωθήσει τα προαπαιτούμενα του μνημονίου και να παραμείνει εντός χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, ανέφερε ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες για τη συγκράτηση της ύφεσης η οποία «ήταν μικρότερη από ότι αναμενόταν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του τόνισε ότι οι προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία μέσα και από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να αναδιαρθρωθεί το φορολογικό σύστημα αλλά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ειδικά στον χώρο της παιδείας και της υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here