Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Εκκενώνεται χωριό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
19

 

  Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν απο το πρωί στην περιοχή, δυσκόλεψαν το εργο των δασοπυροσβεστών.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Κάναντερ, τέσσερα ελικόπτερα, δύο Super Puma και ένα πεζοπόρο τμήμα 20 ανδρών αναμένονται στη Ρόδο από την Αθήνα. Στόχος να προλάβουν να ελέγξουν την φωτιά πριν από την δύση του ηλίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πάντως πως αύριο το πρωί θα φτάσουν στην Ρόδο και πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα.

Τα μέτωπα φαίνεται πως πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα και πλέον σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τόσο για την Αρνίθα, όσο και για την Παναγία Σκιαδενή.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Αγαπητός Πάλλας και Γιώργος Πόκκιας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσεις σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Συν τοις άλλοις έχουν ζητηθεί από όσους κατοίκους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να απομακρυνθούν από τον οικισμό.

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής που βρίσκεται επίσης στο σημείο, σε δηλώσεις του στην «Ροδιακή», τόνισε ότι η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη απ’ όσα ο ίδιος αντιλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να είναι ειδικός, και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και έγκαιρη υποστήριξη στις ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, για να μπορέσει να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here