«Ρουκέτα» Σαπέν: Το ΔΝΤ θέλει να υπογράψει τα μέτρα και η ΝΔ!

 

«Βόμβα» έριξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του eco/fin. Δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το ΔΝΤ επιζητεί τη δέσμευση και της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο της συμφωνίας που αφορά στην περίοδο μετά το 2019.

Ο Σαπέν χαρακτήρισε παράλογη την απαίτηση του ΔΝΤ κι εξέφρασε την απορία του σχετικά με το αν μπορεί το ΔΝΤ να ζητεί μια τέτοια δέσμευση, η οποία θα ήταν πρωτοφανής ακόμη και για τη Γαλλία. «Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης» είπε ο Σαπέν.

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να δει να γίνεται κυβέρνηση«, είπε χαρακτηριστικά ο Σαπέν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν για την ελληνική οικονομία οι διαρκείς καθυστερήσεις.

Ο Γάλλος υπουργός έκανε λόγο για εμμονές του ΔΝΤ στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code