Ρωσία: Οι επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν 3-4 μήνες

0
4

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν «τρεις ή τέσσερις μήνες» και θα ενισχυθούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ.

«Υπάρχει πάντα κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών», δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση της επιχείρησης, απάντησε : «Οπωσδήποτε».

Την ίδια ώρα, η  Τουρκία και οι εταίροι της στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ , που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, κάλεσαν το Κρεμλίνο να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης και να επικεντρωθεί στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Σε κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις συμμαχικές αραβικές χώρες του Κόλπου, η Άγκυρα αναφέρει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν «περαιτέρω κλιμάκωση» της σύγκρουσης και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πυροδοτήσουν περισσότερο τον εξτρεμισμό.

Σημειώνεται ότι χθες η Ρωσία εξαπέλυσε για δεύτερη μέρα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τα οποία, όπως ανακοίνωσε, είχαν στόχο τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here