Ρωσία: Έκλεψε δρόμο 50 χιλιομέτρων

0
8

 

Χωρίς προηγούμενο είναι αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Ρωσία.Ένας άνδρας κατηγορείται ότι έκλεψε έναν δρόμο μήκους 50 χιλιομέτρων.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Αλεξάντερ Προτοπόποφ, έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, με την κατηγορία ότι επέβλεψε την «διάλυση» ενός αυτοκινητόδρομου και την πώληση αυτών των πλακών, ενώ ήταν επικεφαλής φυλακής στη βόρεια επαρχία Κόμι.

Ο δρόμος, που είχε κατασκευαστεί από περισσότερες από 7.000 πλάκες μπετόν «αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε μακριά», μέσα σε ένα χρόνο περίπου, μεταξύ του 2014 και 2015.

Στη συνέχεια, μία εταιρεία πούλησε τις πλάκες, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο Προτοπόποφ, που σήμερα είναι αναπληρωτής επικεφαλής του εθνικού σωφρονιστικού συστήματος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατάχρησης κρατικής περιουσίας, κινδυνεύοντας με δεκαετή φυλάκιση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με έναν από αυτούς να έχει ήδη συλληφθεί. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η απάτη κόστισε στη Ρωσία πάνω από 6 εκατομμύρια ρούβλια, σύμφωνα με τον Guardian.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here