Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς

0
6

 

 

«Επαγγελματική» κυβερνοεπίθεση έχει πλήξει ρωσικούς κυβερνητικούς φορείς, σύμφωνα με τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας, FSB.

Η ρωσική υπηρεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ανέφερε πως εντοπίστηκε ένας «ιός κυβερνοκατασκοπείας» στα δίκτυα περίπου 20 οργανισμών, εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία η Ρωσία κατηγορείται για παραβιάσεις και περιστατικά hacking που σχετίζονται με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.
Η ρωσική κυβέρνηση αρνείται κάθε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση και αποκηρύττει τη συγκεκριμένη ρητορική ως «δηλητηριώδη αντιρωσική».

Η FSB δεν υπέδειξε κάποιον ως θεωρούμενο υπεύθυνο για το «χακάρισμα» των ρωσικών δικτύων, ωστόσο ανέφερε – χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες- πως το περιστατικό θυμίζει κυβερνοκατασκοπεία «που συζητείται πολύ», υποστηρίζοντας ότι ήταν επαγγελματικά σχεδιασμένο και πραγματοποιημένο, με στόχους κυβερνητικούς φορείς, εταιρείες του χώρου της άμυνας και της επιστήμης και τις υποδομές της χώρας.

Το κακόβουλο λογισμικό αυτό επιτρέπει στους «χρήστες» του να ενεργοποιούν κάμερες και μικρόφωνα στον υπολογιστή, να τραβούν screenshots και να παρακολουθούν τι πληκτρολογείται σε ένα πληκτρολόγιο, σύμφωνα με την FSB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here