Ρωσία προς ΗΠΑ: Εμείς σας υποστηρίξαμε…

0
22

 

Η Ρωσία απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει η Ουάσιγκτον σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στη Συρία και υπενθύμισε στην αμερικανική κυβέρνηση την υποστήριξη που προσέφερε στις ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9 στη Νέα Υόρκη το 2001.

Η Μόσχα δεν κρύβει την ενόχλησή της μπροστά σε αυτό που αποκαλεί δυτική προπαγάνδα με στόχο, όπως υποστηρίζει, να διαστρεβλωθούν οι στόχοι της ρωσικής εκστρατείας. Το Κρεμλίνο διατείνεται ότι βασικός στόχος του είναι να βοηθήσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να πολεμήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι ΗΠΑ ωστόσο, όπως και άλλες χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι δρα με στόχο να παρατείνει την εξουσία του Άσαντ στοχοθετώντας τις οργανώσεις των ανταρτών που τον πολεμούν.

Σε δηλώσεις που έκανε, οι οποίες ενδεχομένως θα προκαλέσουν την αντίδραση της Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επισήμανε την αντίδραση του Κρεμλίνου στις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Αμερική και απέρριψε τη στάση της Ουάσιγκτον επί των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία.

«Θέλω να σας υπενθυμίσω… μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εμείς συμμεριστήκαμε την οδύνη του αμερικανικού λαού σα να ήταν δική μας, κατανοώντας τι συνιστά η τρομοκρατία» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

«Προσφέραμε υποστήριξη στις ΗΠΑ σε κάθε τομέα (περιλαμβανομένης της θέσης που πήραμε) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τους βοηθήσαμε να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Δε ρωτήσαμε: «είναι καλοί ή κακοί τρομοκράτες;»».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here