Ρωσικά αεροσκάφη έριξαν τρόφιμα σε πολιορκημένη πόλη της Συρίας

0
7

 

Ρωσικά αεροσκάφη έριξαν δέματα με είδη πρώτης ανάγκης σε συνοικίες της συριακής πόλης Ντέιρ Εζόρ, η οποία ελέγχεται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά πολιορκείται εδώ και μήνες από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Χθες (Τετάρτη) έφτασαν στο Ντέιρ Εζόρ 37,5 τόνοι τροφίμων» είπε από την πλευρά του στο συριακό πρακτορείο Sana ένας τοπικός υπεύθυνος της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή, αφού συνολικά 90 τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών αναμένεται να φτάσουν στην πόλη τις προσεχείς ημέρες, συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 486.700 άνθρωποι στη Συρία ζουν σε πόλεις που πολιορκούνται είτε από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος είτε από τους αντάρτες. Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από ασιτία ή από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου το 60% του Ντέιρ Εζόρ, όπου σήμερα κατοικούν 200.000 άνθρωποι. Από το 2013 το ΙΚ έχει σφίξει τον κλοιό γύρω από τις συνοικίες που ελέγχονται ακόμη από το καθεστώς. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το 70% των κατοίκων στις πολιορκημένες συνοικίες είναι γυναίκες και παιδιά.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ ελέγχεται από το ΙΚ, εκτός από ένα μικρό μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσάς της και το αεροδρόμιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here