Ρωσία: Θα απαντήσουμε στην είσοδο πλοίου των ΗΠΑ στη Μ. Θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
2

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην είσοδο αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη αυτή όπως και άλλες σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την ένταση ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
Τα ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι το USS Porter, αμερικανικό αντιτορπιλικό εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα λίγες μέρες πριν, σε μια ανάπτυξη ρουτίνας, μια κίνηση όμως που προκάλεσε αντιδράσεις στη Μόσχα αφού το πλοίο έχει πρόσφατα εξοπλιστεί με νέο πυραυλικό σύστημα.
Το USS Porter (DDG-78) είναι το πρώτο πλοίο επιφανείας των ΗΠΑ που διασχίζει το Στενό του Βοσπόρου και εισέρχεται στην Μαύρη Θάλασσα φέτος, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, το 2014, το ΝΑΤΟ έχει εντείνει την παρουσία του στην περιοχή με την διεξαγωγή τακτικών ασκήσεων.

«Φυσικά, η παρουσία του αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχει την έγκρισή μας και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε απάντηση», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Κελίν, όπως μεταδίδει το RIA.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ανάπτυξη των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο αποτελεί επίδειξη δύναμης η οποία, κατά την άποψή του, βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here