Ρωσική οικολογική ΜΚΟ επέστρεψε δωρεά του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

0
6

 

Ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει το ποσό των 142.000 ευρώ που της είχε δωρίσει ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, επειδή οι ρωσικές αρχές την χαρακτήρισαν «πράκτορα του εξωτερικού».

Η ΜΚΟ «Οικολογική Παρακολούθηση της Σαχαλίνης», η οποία εδρεύει στη ρωσική Άπω Ανατολή, εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στον κατάλογο των «πρακτόρων του εξωτερικού», με βάση νόμο του 2012 για τις οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να επιστρέψει όλες τις δωρεές που είχε λάβει από το εξωτερικό και να μην τις κάνει δεκτές στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, επέστρεψε στον κ. ΝτιΚάπριο το ποσό των 159.000 δολαρίων (142.000 ευρώ) που είχε δώσει ο ηθοποιός τον Ιούλιο για την προστασία των άγριων σολομών.

«Ο πληθυσμός των άγριων σολομών μειώνεται πολύ γρήγορα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πρότυπη ζώνη για την αειφόρο αλιεία στην περιοχή του Βοστότσνι, στα ανατολικά παράλια της Σαχαλίνης», εξήγησε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ντμίτρι Λισίτσιν.

Η Οικολογική Παρακολούθηση της Σαχαλίνης λειτουργεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και έχει ως στόχο της να προστατεύσει την άγρια ζωή στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here