Σ. Θεοδωράκης: Πράξη προδοσίας το να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση

0
4

 

«Οι Έλληνες θέλουν λύση, θέλουν ευρώ, θέλουν Ευρώπη και το Ποτάμι προσπαθεί για την εθνική συνεννόηση. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα επιμένει στην γραμμή που είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κ.Ο του Ποταμιού με ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι οι προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση στους εταίρους θα το κάνουν πράξη και δεν θα δώσουν το δικαίωμα στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να οδηγηθεί η χώρα εκτός Ευρωζώνης.

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη των μαχών για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία και στην κυβερνητική παράταξη αλλά και στη χώρα, αυτοί οι άφρονες που καλλιεργούν σενάρια ρήξης και επιστροφής στη δραχμή» δήλωσε ο Επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε τα ξημερώματα από τον κ.Τσίπρα για τα όσα διαμείφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Σημασία έχει ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι ψυχή τε και σώματι είναι δοσμένος σε αυτή την εθνική υπόθεση», είπε και ανέφερε ότι «Το Ποτάμι προσπαθεί για την εθνική συνεννόηση» και τόνισε ότι «Για τους Έλληνες το να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή ένωση είναι πράξη προδοσίας».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι δεν συμφωνεί με ορισμένες απόψεις που ακούστηκαν σήμερα, να γίνει νέο δημοψήφισμα, εκλογές, συνεδρίαση στη Βουλή ή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Σημασία έχει ότι πρέπει η Ελληνική πλευρά να ετοιμαστεί για να δώσει αύριο την πρόταση της στους Θεσμούς. Δεν μας ενδιαφέρει η κωλυσιεργία. Το Ποτάμι αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είναι εδώ για να μοιραστεί το κόστος αλλά και τις ευθύνες μιας τέτοια συμφωνίας, αρκεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να κάνει τη μεγάλη κίνηση και να πει «ναι» στην παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή ζώνη, στην παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here