Σακελλαρίδης: Αισιόδοξος για συμφωνία το συντομότερο δυνατόν

0
7

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1, εκτιμώντας ότι μέχρι το Σάββατο η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει.

«Έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια που θα δείχνουν τον δρόμο ότι πηγαίνουμε σε αυτήν τη συμφωνία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνει η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής απάντησε ότι ενδέχεται να μη χρειαστεί να πραγματοποιηθεί «αν όλα πάνε καλά».

Αναφορικά με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε το κείμενο που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα περάσει στη Βουλή με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί «όλοι αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες αυτό που έχει σημασία είναι να πατήσουμε στα πόδια μας».

«Θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση, αλλά η συνείδηση σε αυτές τις ιστορικές στιγμές προφανώς θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την ευθύνη απέναντι στο λαό», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here