Σάλος με τα τμήματα επειγόντων στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Κοζάνης

0
6

 

Η Γ´ Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, λειτούργησαν κανονικά.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που στηρίχθηκαν στις δηλώσεις της διοίκησης των νοσοκομείων, που έκανε λόγο για «κλειστά τμήματα επειγόντων περιστατικών».

«Μετά από ανακοινώσεις της Διοίκησης και οι οποίες αυθημερόν ανακαλούνταν και μετά τη μετακίνηση ιατρών, είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε από άλλα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ηςΥγειονομικής Περιφέρειας για εφημέρευση, τα ΤΕΠ λειτούργησαν κανονικά. Στο ΤΕΠ της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που υποτίθεται δεν λειτουργούσε, εξετάστηκαν την 1/3/2016 είκοσι (20)ασθενείς, την 2/3/2016 είκοσι τρείς (23) ασθενείς και 3/3/2016( έως και αυτή τη στιγμή) εξετάστηκαν τρείς (3)ασθενείς» αναφέρει στην ανακοίνωση της η 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι τα τελευταία έξι έτη, οι παθολογικές κλινικές των δύο νοσοκομείων, όπως και άλλες κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις ιατρών.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του επισημαίνει ότι ο υπουργός Υγείας εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. Μετά από αυτό, έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για την έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη των φορέων της πόλης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Σάββας Ζαμανίδης με αφορμή το κλείσιμο του νοσοκομείου και την αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής λόγο έλλειψης ιατρών, όλοι υποστήριξαν την ανάγκη να επανέλθει άμεσα η ομαλότητα στην λειτουργία του νοσοκομείου. Οι φορείς της πόλης, ο Δήμος Εορδαίας το Εργατικό κέντρο, σύλλογοι ατόμων με αναπηρία, ασθενείς με χρόνιες ασθένειες, ζήτησαν η πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη Επικουρικών Ιατρών και στην άμεση μετακίνηση Γενικών Ιατρών που υπηρετούν σε Αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε ότι με τα χρήματα του τοπικού πόρου που λαμβάνει η περιφέρεια ως αποζημίωση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ η περιφέρεια αναλαμβάνει το κόστος και προσφέρει 2 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια ώστε να καλυφτούν τα έξοδα σαράντα επικουρικών γιατρών που θα πρέπει να προσληφθούν άμεσα στα νοσοκομεία της περιοχής. Η πρόταση έτυχε αποδοχής από τους επαγγελματίες της υγείας που όμως επεσήμαναν ότι θα χρειαστεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μπορέσουν να εκταμιευθούν και να πληρωθούν οι δαπάνες για το σκοπό αυτό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φορείς της πόλης που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη, κατέλαβαν συμβολικά το γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την 3η ΥΠΕ ότι έγινε τελικά δεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλλει ο Χρήστος Κατσίνας από την θέση του προσωρινού διοικητή του νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here