Σάλος για την αρλούμπα Μιχελογιαννάκη ότι το Aids μεταδίδεται με το…σάλιο

0
5

Επιστολή – «καταπέλτη«στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ο ιός HIV/AIDS μεταδίδεται ακόμη και με το σάλιο, απέστειλαν οι τρεις συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής» και PRAKSIS, με την οποία τον καλούν (και ως γιατρό) να αναλογιστεί τις αρνητικές συνέπειες της ρητορικής του στη ζωή των ανθρώπων, που ζουν με τον ιό, και να συμβάλλει στη κατάρριψη των στερεοτύπων που ακολουθούν το συγκεκριμένο θέμα, αντί να τροφοδοτεί την αναπαραγωγή τους.

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε να αποδίδετε περίπου σε μεταφυσικούς παράγοντες το ‘θάρρος’ ιατρού και μάλιστα λοιμωξιολόγου, να κοινωνήσει από το ίδιο σκεύος που είχαν χρησιμοποιήσει ‘παιδάκια με AIDS’. Επικαλούμαστε την ιδιότητά σας ως γιατρό, για να αναδείξουμε την εδώ και δεκαετίες επιστημονικά αποδεδειγμένη παραδοχή πως ο HIV δεν μεταδίδεται με το σάλιο, παρά μόνο με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, με τη χρήση κοινής σύριγγας ή άλλου υγειονομικού υλικού κατά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, με κάθετη μετάδοση από την οροθετική μητέρα στο νεογνό και με τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος, αν και ο κίνδυνος αυτός έχει ελαχιστοποιηθεί χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας» σημειώνουν οι οργανώσεις.

Στην ίδια επιστολή, επισημαίνουν ότι ο χαρακτηρισμός «παιδάκια με AIDS» είναι ανακριβής, καθώς το AIDS αποτελεί το τελικό στάδιο και συνέπεια της HIV λοίμωξης και τονίζουν ότι χάρη στα νέας γενιάς αντιρετροϊκά φάρμακα μετά το 1996, οι φορείς HIV που λαμβάνουν την αγωγή τους δεν φτάνουν στο τελικό στάδιο, εκτός από ειδικές εξαιρέσεις.

«Για τους ανθρώπους που ζουν με HIV, η ορθή και υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με τη νόσο, τους τρόπους μετάδοσης και την πρόληψη είναι η πιο σημαντική συνθήκη για τον περιορισμό και την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύ πληθυσμού, η συμβολή όσων αρθρώνουν δημόσιο λόγο είναι καθοριστική. Ο λόγος αυτός λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν αρθρώνεται με το μανδύα της επιστημονικής κατάρτισης του ιατρού και της εγκυρότητας του βουλευτή», καταλήγει η επιστολή των τριών οργανώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here