Σάλος με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» – «Έχρισε» πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

 

Στο πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης», η εφημερίδα «Αυγή» τονίζει ότι σε περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ γίνει πρωθυπουργός θα εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα της τα υπάρχοντα. Τάζει δίκτυα, υδροηλεκτρικά, ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική, επισημαίνεται στο δημοσίευμα που τονίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδιώκει την πολιτική στήριξη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κλείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της.

Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της «μικρής ΔΕΗ».».

Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, γράφοντας στο twitter «Αν βιάζονται τόσο ας κάνουν εκλογές. Στη Βενεζουέλα σκοτώνεται κόσμος αλλά ποιος ασχολείται…«.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code