Σάλος στη Γερμανία: Πολλές σεξουαλικές επιθέσεις έγιναν από πρόσφυγες

0
6

Πρόσφυγες από τη Συρία είναι ορισμένοι από όσους έκαναν σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, σύμφωνα με έκθεση της τοπικής αστυνομίας.

Τόσο η Bild όσο και το Spiegel γράφουν ότι ένας από τους προσαχθέντες είπε στους αξιωματικούς που τον συνέλαβαν: «Είμαι Σύρος. Πρέπει να μου φέρεστε ευγενικά, η Μέρκελ με προσκάλεσε», ενώ κάποιος άλλος έσκισε την άδεια διαμονής του μπροστά στους αστυνομικούς λέγοντάς τους: «Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γιατί μπορώ να βγάλω μια νέα άδεια αύριο». 

Τοπική εφημερίδα της Κολωνίας γράφει, επίσης, ότι συνολικά 15 αιτούντες άσυλο από τη Συρία και το Αφγανιστάν προσήχθησαν από την αστυνομία για τις επιθέσεις της παραμονής Πρωτοχρονιάς, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια. Αξιωματικός της αστυνομίας φέρεται να λέει ότι εκείνος και η ομάδα του είχαν προσαγάγει αρκετούς μετανάστες. «Από αυτούς οι 14 ήταν από τη Συρία και ένας από το Αφγανιστάν. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν πονάει», είπε χαρακτηριστικά.

Η τοπική αστυνομία, στην έκθεσή της, σημειώνει ότι το ξέσπασμα της βίας  ήταν πιο σοβαρό από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά. Κάποια στιγμή, μάλιστα, υπήρξε ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νεκροί.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πάντως, δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έχουν εμπλοκή στις βιαιοπραγίες, πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο. Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι θα απελαθούν όσοι αποδειχθεί πως παρανόμησαν.

Αν επιβεβαιωθεί το περιεχόμενο των εκθέσεων, οι συνέπειες για την κυβέρνηση Μέρκελ θα μπορούσαν να είναι μεγάλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη πολλοί κατηγορούν την καγκελάριο για πολιτική ανοιχτών θυρών απέναντι στους πρόσφυγες, υπενθυμίζοντας ότι μέσα στο 2015 ζήτησαν άσυλο 1,1 εκατ πρόσφυγες.

Η τοπική αστυνομία  της Κολωνίας ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι έχουν ταυτοποιηθεί 16 ύποπτοι για τις επιθέσεις . Πρόκειται για νεαρούς άνδρες, που κατάγονται κυρίως από την περιοχή της βόρειας Αφρικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here