Σάλταραν σε σχολεία κι έκλεβαν γραφεία και κυλικεία

0
2

 

Σπείρα στην Ηλιούπολη έκλεβε τα Σαββατοκύριακα γραφεία και κυλικεία σχολείων από διάφορους δήμους της Αττικής. Συνελήφθησαν τη Δευτέρα τρεις εκ των τεσσάρων και αναζητείται άλλος ένας.

Πρόκειται για δύο υπήκοους Αλβανίας ηλικίας 20 και 30 ετών και ένα Έλληνα 24 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς, της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες από τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σχολεία. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες και μόνο κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, έμπαιναν στα σχολεία, παραβιάζοντας με τη χρήση μεταλλικής ράβδου παράθυρα και πόρτες και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά από τα κυλικεία και τα γραφεία.

Στην κατοχή τους καθώς και από την έρευνα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε φορητοί υπολογιστές
Τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
Μία βιντεοκάμερα
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Δύο περιλαίμια
Δύο ζευγάρια γάντια
Τρία μαχαίρια
Ένας ασύρματος, συγχρονισμένος στη συχνότητα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης
Επτά κινητά τηλέφωνα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σχολεία, στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, της Δάφνης, του Βύρωνα, του Αλίμου και του Ζωγράφου.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here