Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη εθνική «κόκκινη» γραμμή η παραμονή στο ευρώ

0
12

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντησε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ και αυτή η θέση είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πρόσθεσε ότι αυτή τη θέση την υποστηρίζει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και επομένως «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο».

Κατά την έναρξη του διαλόγου, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη λύπη του που η συνάντηση αυτή γίνεται υπό «τις σημερινές δραματικές συνθήκες», επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη» – κάτι που, όπως είπε, « θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών και για την ασφάλεια της χώρας, ειδικά με όσα γίνονται στην γειτονιά μας».

Απαντώντας ο Π. Παυλόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι και η πλειοψηφία που τον εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό του επιβάλλουν να διασφαλίσει στα όρια των αρμοδιοτήτων του αυτήν την πορεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here