Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη εθνική «κόκκινη» γραμμή η παραμονή στο ευρώ

0
2

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντησε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ και αυτή η θέση είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πρόσθεσε ότι αυτή τη θέση την υποστηρίζει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και επομένως «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο».

Κατά την έναρξη του διαλόγου, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη λύπη του που η συνάντηση αυτή γίνεται υπό «τις σημερινές δραματικές συνθήκες», επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη» – κάτι που, όπως είπε, « θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών και για την ασφάλεια της χώρας, ειδικά με όσα γίνονται στην γειτονιά μας».

Απαντώντας ο Π. Παυλόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι και η πλειοψηφία που τον εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό του επιβάλλουν να διασφαλίσει στα όρια των αρμοδιοτήτων του αυτήν την πορεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ