Σαμαράς: Ανυπολόγιστη καταστροφή για πολλά χρόνια το «όχι»

0
13

 

Τη θέση ότι το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι «ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Στήριξης για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, την οποία συγκροτεί η Ν.Δ.

Το ΟΧΙ θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή, για πολλά-πολλά χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι:

«ΟΧΙ θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ, καθώς και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, αν επικρατούσε το ΟΧΙ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή…

Ανέφερε ακόμη ότι η έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος.

Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές, σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δεν θα κουρευτούν και θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές…

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το ΝΑΙ θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά.

Επίσης σημείωσε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να μην μας εκβιάζει κανείς, είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην έχουμε ελλείμματα, να μην έχουμε ανάγκη από πρόσθετα δανεικά. Να μειώσουμε το τεράστιο δαπανηρό κράτος και να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις».

«Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή! Ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here