Σαμαράς: Εγώ είμαι ακόμα εδώ…

0
4

 

«Είμαι ακόμη εδώ», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Razon, συμπληρώνοντας πως εξακολουθεί να είναι ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η Ιστορία και τα ΜΜΕ ήταν δίκαια μαζί του ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Όχι, τα Μέσα δεν υπήρξαν “δίκαια” μαζί μας. Και τώρα το παραδέχονται σιγά-σιγά».

«Όσον αφορά στην ίδια την Ιστορία», πρόσθεσε, «είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. Άλλωστε, η Ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Κι εγώ είμαι ακόμα εδώ…».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές που είχε δημιουργήσει η κυβέρνησή του τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στις μέρες της δικής μας διακυβέρνησης, η Ελλάδα ανάρρωνε και συνερχόταν από τη χειρότερη κρίση που πέρασε εδώ και δεκαετίες. «Και ο κ. Τσίπρας μας έβαλε πάλι στην “εντατική” μετά από λίγους μήνες ανόητων και ανεύθυνων πολιτικών».

Ακόμη, δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένος μαζί του «για τον λαϊκισμό που επέδειξε, για τις εξωφρενικές υποσχέσεις που έδωσε προκειμένου να αναδειχθεί στην εξουσία και για τα ψέματα που λέει για να παραμείνει στην εξουσία».

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, ο λαϊκισμός είναι «ασθένεια», οι «εύκολες λύσεις» που υπόσχεται οδηγούν πάντα σε ισοπεδωτικές καταστροφές, χωρίς προηγούμενο, πέρα από σύνορα και με μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες, διχάζοντας ολόκληρες κοινωνίες, παραλύοντας οικονομίες και δηλητηριάζοντας δημοκρατίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here